HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO

„Stanislav Preprek“

Novi Sad

Pretraga

Piše: Branimir Miroslav Cakić, potpredsjednik HKUPD „Stanislav Preprek“ i voditelj Književnog kluba

HKUPD "Stanislav Preprek" gostovao u Novosadskom klubu

Novosadski klub 2017.

   Veliku čast za svakog predstavlja gostovanje, odnosno izvođenje svog programa, pred članovima i simpatizerima Novosadskog kluba. Oni već godinama unazad prate brojne i razne kulturne manifestacije u tom prostoru i imaju vrlo istančan ukus i strog kriterij. Tim veću čast Hrvatskome kulturno-umjetničko-prosvjetnom društvu „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada čini to da je tradicionalni gost Novosadskog kluba, pa je tako bilo i u srijedu, 31. svibnja 2017. godine (s početkom u 18.00 sati).

   Upravo o toj tradiciji, ali i o liku i djelu samog Stanislava Prepreka i ulozi hrvatskog Društva, koje nosi ime tog velikana, u održanju hvatske kulture na ovim prostorima, nadahnuto je govorio u svom pozdravnom govoru gospodin Dragan Kojić, ravnatelj Gradske biblioteke u Novom Sadu, te naglasio da je HKUPD „Stanislav Preprek“ retko drag i rado viđen gost u Novosadskom klubu, kao i da će se ta tradicija sigurno nastaviti, s obzirom na sve uspješniji rad ovog Društva.

   Uz pozdravni govor i zahvalu domaćinima predsjednika Društva Krešimira Tkalca, o samoj zbirci, kao i kratkom pregledu rada Književnog kluba u okviru Društva, govorila je dr Dragana V. Todoreskov, književna kritičarka, a potom je Ženska pjevačka skupina uz pratnju muzičkog tria, kojeg predvodi Dobrivoj Janković, izvela tri narodne pjesme iz Vojvodine.

   Ovaj put je HKUPD „Stanislav Preprek“ kroz program svoje tri sekcije dao naglasak na nedavno izašlu zbirku pjesama „Preprekovo proljeće 2016.“, i u prvom krugu svoje stihove su govorili Jelisaveta Buljovčić Vučetić, Branka Dačević, Ana Marija Kaluđerović, Lana Dermanov, Maja Gračan Livada i Dubravka Herget, a u odsustvu Siniše Božulića i Mande Jakšić njihove stihove govorile su Ana Marija Kaluđerović, odnosno Jelena Pintar.

   Zatim je Ženska pjevačka skupina izvela tri starogradske pjesme, a u drugom krugu svoje stihove su govorili Bosiljko Kostić, Marijan Piljić, Zlatko Urbanek i Slađana Varićak, dok je u odsustvu Mladena Franja Nikšića njegove stihove govorila Ivana Pintar. Posebnu čast Društvu ukazala je znamenita novosadska dramska umjetnica Olja Vojnović, govoreći stihove Branimira Miroslava Tomlekina „Pamtim“ i „Oda srijemskoj zemlji“. Svaka točka programa i svi govornici stihova bili su propraćeni burnim aplauzom, a posebno nastup Olje Vojnović.

   Ovdje treba reći da je skoro dvosatni program sjajno vodila Branka Dačević, inače voditeljica Dramske sekcije Društva, kao i da je program bio praćen posebno dobrim slajdovima Ivana Dermanova.

   Na kraju je Ženska pjevačka skupina izvela tri pjesme iz Slavonije, poslije čega je nastavljeno druženje članova Novosadskog kluba i članova HKUPD „Stanislav Preprek“.

Novosadski klub 2017Novosadski klub 2017Novosadski klub 2017Novosadski klub 2017Novosadski klub 2017Novosadski klub 2017Novosadski klub 2017Novosadski klub 2017Novosadski klub 2017Novosadski klub 2017Novosadski klub 2017Novosadski klub 2017

 

Copyright © 2016. HKUPD Stanislav Preprek All Rights Reserved

Design by Ivan Dermanov