HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO

„Stanislav Preprek“

Novi Sad

Pretraga

Ženska pjevačka skupina HKUPD „Stanislav Preprek“ je 23. 11. 2019. održala tradicionalni godišnji koncert, treći po redu, u sali Malog amfiteatra na SPENS-u u Novom Sadu, sa početkom u 19 h.

Voditeljica programa je bila Dajana Marković, novinarka RTV iz Redakcije na hrvatskom jeziku sa kojom Udruga ima već dužu uspješnu suradnju. Ona je najavila program koncerta, pozdravila nazočne u sali i visoke uzvanice, predstavnike Republike Hrvatske u Srbiji – Hrvoja Vukovića, konzula I. razreda, GK Republike Hrvatske, Subotica i Lazara Cvijina, predsjednika IO Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Subotica. Visoke uzvanice su se obratile kraćim govorima u kojima su poželjeli ŽPS lijep nastup i mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Predsjednik Udruge Krešimir Tkalac je također pozdravio nazočne, poželio im dobrodošlicu, a članicama ŽPS, orkestru i publici da im koncert protekne u najljepšem raspoloženju. On je ukratko podsjetio na lik i djelo velikana Stanislava Prepreka čije ime nosi Udruga i ukazao na najveći problem njenih članova, a to je nedostatak prostora.

Pjevačka skupina nastupila je sa 12 članica uz potporu tročlanog orkestra – harmonike, klarineta i gitare, a pod umjetničkim ravnateljstvom Dobrivoja Jankovića.

Mala Teodora Simanić iz Dramske sekcije Udruge je imala čast da svojom recitacijom otvori program koncerta, na opću radost publike.

Program koncerta je bio osmišljen tako da njime budu obuhvaćene narodne pjesme iz svih krajeva Hrvatske. Početak je prošao u znaku dalmatinske pjesme, a nastavilo se pjesmama iz Slavonije, Podravine, Srijema, dok je na samom kraju otpjevana pjesma La musica di notte Dubrovačkih trubadura. Publika u sali je dugim aplauzom nagradila učesnike programa.

Kao posebni gosti programa nastupili su članovi Književnog kluba Udruge: Ljerka Radović, Mladen Franjo Nikšić i Marko Kljajić. Oni su publiku obradovali sa po jednom svojom pjesmom.

Realizaciju koncerta pomogli su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Grad Novi Sad i Pokrajinsko tajništvo za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice.

KNJIŽEVNO VEČE HRVATSKOG PJESNIŠTVA U GRADSKOJ BIBLIOTECI KNJIŽEVNO VEČE HRVATSKOG PJESNIŠTVA U GRADSKOJ BIBLIOTECI KNJIŽEVNO VEČE HRVATSKOG PJESNIŠTVA U GRADSKOJ BIBLIOTECI KNJIŽEVNO VEČE HRVATSKOG PJESNIŠTVA U GRADSKOJ BIBLIOTECI KNJIŽEVNO VEČE HRVATSKOG PJESNIŠTVA U GRADSKOJ BIBLIOTECI KNJIŽEVNO VEČE HRVATSKOG PJESNIŠTVA U GRADSKOJ BIBLIOTECI KNJIŽEVNO VEČE HRVATSKOG PJESNIŠTVA U GRADSKOJ BIBLIOTECI KNJIŽEVNO VEČE HRVATSKOG PJESNIŠTVA U GRADSKOJ BIBLIOTECI

 

Copyright © 2016. HKUPD Stanislav Preprek All Rights Reserved

Design by Ivan Dermanov