HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO

„Stanislav Preprek“

Novi Sad

Pretraga

Ženska pjevačka skupina HKUPD „Stanislav Preprek“ sudjelovala jena 13-tom međunarodnom festivalu „Ohridsko sunce“ održanom u Ohridu, Sjeverna Makedonija od 18.08.2019. do 25.08.2019.Skupina je nastupila sa 9 pjevačica i 3 člana orkestra (harmonika, klarinet i gitara). Imala je dva nastupa sa po 10 pjesama iz svih krajeva Hrvatske (Slavonije, Posavine, Podravine, Dalmacije i Zagorja), pred mnogobrojnom publikom koja je pjevanje „Preprekove“ skupine ispratila dugotrajnim aplauzom.

Na festivalu su sudjelovali folklorni ansambli iz Rumunjske, Bugarske, Turske, Ukrajine i Poljske. Oni su bogatstvo svoga folklora predstavili kroz pjesme, igre i običaje svoga naroda.

ŽPS i orkestar bili su smješteni u hotelu „Solferino“ u Strugi. Ispred hotela se nalazi prelijepo uređen vrt koji su „Preprekovci“ koristili za probe i druženje, kao i za upoznavanje sa drugim sudionicima festivala.Išlo se u obilazak Ohrida, Struge, kao i u vožnju po Ohridskom jezeru.

Naša vokalna sekcija je, u okviru obilježavanja 70 godina Ženevske konvencije, nakon kraćeg govora, zajedno sa osobljem Crvenog križa centra „Solferino“, uputila svijetu poruku mira! Tom prilikom je otvorena mala izložba slika Živka Popovskog Cvetinog, makedonskog slikara koji živi i radi u inozemstvu.

ŽPS i orkestar Udruge vratili su se sa turneje prepuni lijepih dojmova i ubijeđeni da su na najbolji način predstavili HKUPD „Stanislav Preprek“!

HKUPD STANISLAV PREPREK U OHRIDU 2019 HKUPD STANISLAV PREPREK U OHRIDU 2019 HKUPD STANISLAV PREPREK U OHRIDU 2019 HKUPD STANISLAV PREPREK U OHRIDU 2019 HKUPD STANISLAV PREPREK U OHRIDU 2019

 

 

Copyright © 2016. HKUPD Stanislav Preprek All Rights Reserved

Design by Ivan Dermanov