HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO

„Stanislav Preprek“

Novi Sad

Pretraga

Piše: Branimir Miroslav Cakić, voditelj Književnog kluba HKUPD „Stanislav Preprek“

Susret s knjizevnikom iz Subotice u Novom Sadu

 

   U subotu, 9. prosinca 2017. godine, u organizaciji HKUP „Stanislav Preprek“ i Novosadskog franjevačkog kulturnog centra „Bonaventurianum“, u Ul. cara Dušana 4 u Novom Sadu, održan je susret s hrvatskim piscem iz Subotice Draženom Prćićem.

   Prethodno su g. Prćić, njegova supruga, članovi HKUPD „Stanislav Preprek“ i župljani prisustvovali Misi koju je, s početkom u 18.00 sati, održao pater Karolj Harmath, poslije čega se otišlo u prostorije Centra.

   Pravo spontano druženje, jer je g. Prćić govoreći o sebi i svojim djelima sve vrijeme vodio dijalog s posjetiteljima, otvorio je predsjednik HKUPD „Stanislav Preprek“ Krešimir Tkalac.

   Dražen Prćić (1967.) piše na hrvatskom jeziku, ali mnoga njegova djela su prevedena na srpski, engleski, mađarski i talijanski jezik. Do sada je objavio četrnaest romana u kojima – za razliku od vladajuće struje u popularnoj književnosti, gdje dominira nasilje, nerijetko sa prikazivanjem katoličanstva u negativnom kontekstu – glavni junak trudom i radom dolazi do cilja, a uz to je veliki katolički vjernik.

   Povod ove nadasve zanimljive i edukativne književne večeri, kojoj je bio nazočan i pater Karolj, bilo je predstavljanje romana „Dogovoreni brak“, u kojem se Petra, glavna junakinja, žestoko protivi običajnom pravu u svojoj sredini da roditelji ugovaraju brakove svojoj djeci.

   HKUPD „Stanislav Preprek“ u suradnji s Novosadskim franjevačkim kulturnim centrom „Bonaventurianum“ ima namjeru organizirati još ovakvih susreta s poznatim književnicima i drugim djelatnicima iz sfere kulture.

 

 

Copyright © 2016. HKUPD Stanislav Preprek All Rights Reserved

Design by Ivan Dermanov