HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO
HRVATSKO KULTURNO UMJETNIČKO PROSVJETNO DRUŠTVO

„Stanislav Preprek“

Novi Sad

Pretraga

Piše: Ivanka Horvatić

IMG 3Godišnji koncert Ženske pjevačke skupine HKUPD "Stanislav Preprek"

 

U povodu pete obljetnice postojanja i rada Ženske pjevačke skupine HKUPD "Stanislav Preprek" održan je svečani koncert 25.11.2017. na SPENS-u , u sali malog Amfiteatra. Pred prepunom salom , nakon pozdravnog govora predsjednika Udruge Krešimira Tkalac, izveden je program u trajanju od sat i pol. U programu je učestvovalo 16 članica Ženske pjevačke skupine (u daljem tekstu ŽPS) ,a pratio ih je orkestar od četiri člana: klarinet, harmonika i dvije gitare.

Bogat program se sastojao od pjesama iz raznih krajeva Hrvatske (Dalmacije, Slavonije, Baranje, Medjimurja i Podravine) te pjesama Hrvata-Bunjevaca i starogradskih pjesama. Na samom koncu otpjevane su pjesme iz Slavonije, novijeg datuma,koje su komponirane u duhu hrvatskog narodnog melosa i već su prihvaćene kao tradicionalne.

ŽPS je imala osobitu čast da joj specijalni gost programa bude pjesnik i slikar Mladen Franjo Nikšić, doajen Udruge, koji je odrecitirao nekoliko pjesama, nadahnuto i lijepo, kao i uvijek do sada.

Za proslavu obljetnice članica ŽPS i Književnog kluba Udruge, Slađana Varićak, napisala je nekoliko pjesama posvećenih radu pjevačke skupine. Njih je, sa puno emotivnog naboja, pročitala Vesna Aršinov, članica ŽPS koja je ujedno i vrlo uspješno vodila program.

Dok je trajao program, na video bimu su prikazivane fotografije sa ranijih koncerata i gostovanja ŽPS, a za ovu prezentaciju imamo zahvaliti Ivanu Dermanovu, koji je uradio i dizajn za pozivnice i program.

Koncert je, sudeći po reakcijama publike, bio veoma uspješan, publika je od početka svaku pjesmu ispratila uz mnogo aplauza, te je na koncu otpjevana još jedna pjesma na bis! Oduševljeni programom, publici su se na kraju koncerta obratili uvaženi gosti Milinka Hrćan, pomoćnica pokrajinskog tajnika za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, i dr Nebojša Kuzmanović, zamjenik pokrajinskog tajnika za kulturu, javno informiranje i odnose sa vjerskim zajednicama, sa čestitkama i lijepim željama za daljni rad skupine.

Veliki doprinos u organizaciji koncerta dale su članice ŽPS Erna Šumec i Svetlana Grozdić, a naravno najveća zahvalnost pripada umjetničkom rukovoditelju i ravnatelju Dobrivoju Jankoviću!

Nakon koncerta upriličen je domjenak na kome su razmijenjeni utisci o programu i primljene čestitke brojnih prijatelja Udruge.

 

 

IMG 8IMG 7IMG 9 IMG 1 IMG 6 IMG 5 IMG 4 IMG 2 

Copyright © 2016. HKUPD Stanislav Preprek All Rights Reserved

Design by Ivan Dermanov